Weekend 23-25/02/2018

De Leuvense U11 boekt vooruitgang dit seizoen. 

Zondag waren er twee tornooien voor de U11 met maar één wissel bij de U11A en één wissel bij de U11D bestaande uit meer U9 spelers dan U11 spelers. De U11A 6vs6 nam het thuis op tegen Oostende en Moeskroen. De twee ploegen waar Leuven het eerste tornooi van het seizoen mee geconfronteerd werd en zwaar verloor. Leuven trainde hard en liet zien dat ze vooruitgang maakte. Zo konden ze in plaats van een verlies van meer dan 15 punten nu milderen tot een 1-7 verlies. Dit is al een pak beter en ook de coach van Oostende merkte een zeer goede vooruitgang bij de U11 op. Hierna speelden ze nog tegen Moeskroen. Leuven was moe en Moeskroen had duidelijk een betere conditie. Het werd dan ook 2-15 maar ondanks de score was ook dit een veel betere match tegenover de eerste confrontatie. Tegelijkertijd ging de U11D 4vs4 op tornooi te Wase. Met meer U9 spelers dan U11 spelers ging Leuven toch aan de slag. De eerste match verloren ze 11-0 tegen Dendermonde waarna nog een verlies volgde tegen Aalst van 9-2.

U15 wint in Mechelen en blijft ongeslagen.

Leuven moest dit weekend naar het laatste geklasseerde Mechelen. Voor coach Nathan Dompas was het een terugkeer naar het oude nest, hij kreeg hier zijn jeugdopleiding. Leuven startte de wedstrijd zwak, aanvallend kreeg Joren Delport de ene tegenaanval na de anders, verdedigend gaven ze te makkelijk de fouten op 5 meter weg waardoor ze plots 1-3 achter stonden. Een korte peptalk tijdens de time-out verbeterde het spel, het tempo werd opgevoerd en verdedigend werd de fout minder makkelijk gegeven. Hierdoor kon Leuven de eerste periode toch nog met een kleine voorsprong afsluiten: 4-5. De tweede periode werd onder leiding van Brecht Van Assche en Aaron Luts sterk gestart, ze begrepen dat de scheidsrechter het spel van onze midvoor affloot dus schakelde ze over naar hun afstandsschot. Na elk twee afstand shots gescoord te hebben, had Leuven een comfortabele voorsprong en konden ze hun minder ervaren spelers speelminuten geven. Mechelen maakte gebruik van de vele wissels door één keer tegen te prikken. Mats scoorde in de laatste seconden nog een penalty die hij zelf had uitgelokt. Hierdoor behield Leuven een comfortabele voorsprong, 5-11. Door de comfortabele voorsprong kon Leuven zijn bank laten draaien in de volgende twee periodes. De nieuwe en minder ervaren spelers kregen daardoor volop hun kans om extra spel ervaring op te doen. Hierdoor ontbraken er veel automatismen met slordigheden en foutjes tot gevolg. Desondanks slaagden ze er ook in om enkele mooie aanvallen op te zetten en af te ronden: 11-20. Een mooie en verdiende overwinning voor de U15 die ongeslagen blijven. Desalniettemin kregen ze teveel goals tegen en misten ze veel kansen, dit zou beter moeten met het oog op de eindronde. 

U17 sluit reguliere competitie af met winst. 

Bij aanvang van de match was de derde plaats al een feit. Desalniettemin waren de Leuvense kadetten gebrand op een overwinning tegen de laatste in rang, Brussel. Deze laatste begon snel aan de match en Leuven bleek duidelijk nog niet wakker te zijn waardoor het al snel 0-2 stond. Uiteindelijk wist Maarten Dompas halverwege de eerste time toch de netten te doen trillen. Een halve minuut later verdubbelde hij de score waardoor het terug gelijk stond. Jan-Thomas Roefs speelde een sterke eerste time als maar telkens stond de paal of de deklat in de weg. De eerste time eindigde toch nog op een 3-2 voorsprong door vervangkapitein Tim De Bondt. De tweede time speelden de Leuvense kadetten beter samen maar werd nog steeds gekenmerkt door een matige afwerking en slecht uitgespeelde man-meers. Leuven slikte nog twee tegengoals maar kon er zelf het dubbele scoren. Bij de start van de derde time was duidelijk dat Brussel uitgeblust was toen ze niet eens poogden de bal te pakken bij het opzwemmen. De verdediging van de kadetten was solide maar vanvoor bleef het stroef gaan. Jan-Thomas Roefs kreeg eindelijk de goal die hij verdiende op piquet. Zowel de derde als de vierde time konden ze er 4 scoren zonder ook maar een steek te laten vallen achterin. Keeper Hanne Delport had niet al te veel werk meer maar was wel altijd paraat wanneer nodig. Het eindigde op een duidelijk zege, 15-4. Leuven speelt zo hoogstwaarschijnlijk in de eindronde voor de vijfde plaats. 

Leuvense dames stunten niet tegen Calypso.

De match tegen de Brusselse dames Calypso beloofde een moeilijke match te worden. Calypso had namelijk vorig weekend leider Eeklo verslaan, dus Leuven begon de match met een beetje schrik. De eerste time eindigde dan ook op een 0-2-stand. De tweede time begon volgens hetzelfde patroon als de eerste. Toch kon Leuven vrij snel gebruik maken van een man-meer situatie zodat de stand op 1-3 kwam. Brussel bleef komen en Leuven kon een aantal doelpogingen niet verzilveren. Halverwege de tweede time kon Irene met een afstandschot toch nog eens scoren. De tweede time eindigde zo op 2-6. In de derde time konden de Leuvense dames niet scoren en liep Brussel uit tot 2-10, ondanks goede pogingen van Lotte en Celine, die ofwel te maken kregen met een goede keeper of de doellat. Leuven liet zich niet doen en vocht voor wat het waard was en dat kan wel letterlijk genomen worden. Er was wat geharrewar met de keeper van Brussel en even later kreeg Leuven nog een penalty omdat de coach van Brussel een tweede time-out vroeg in dezelfde periode. Lotte kon daarmee de eindscore vastleggen op 4-13.
 

Scoorden voor Leuven: Irene 3 en Lotte 1.