Waterpolobenjamins Kampioen

Benjamins Leuven Belgisch kampioen 2015

Zondag 3 mei 2015 namen onze benjamins deel aan het tornooi van de eindrondes te Aalst. De inzet was hoog, want er werd gestreden voor de titel “Kampioen van België”. Vier ploegen namen deel aan het tornooi, nl. Aalst, Brugge, Mechelen en Leuven.

In de halve finale nam Leuven het op tegen Aalst. Aangezien we dit seizoen al een vriendschappelijke wedstrijd van Aalst gewonnen hadden, dachten we dat de overwinning nu ook binnen handbereik zou liggen. Niets was minder waar. Al snel hadden onze benjamins begrepen dat een vriendschappelijke wedstrijd iets heel anders is dan een wedstrijd in de eindrondes. Aalst was sterk, beresterk. Onze benjamins leverden een dappere, sportieve strijd, en aanvankelijk leek het te lukken, maar in het begin van de tweede helft maakte Aalst in haast geen tijd drie doelpunten op een rij. De tussenstand van 4-7 (met de 7 voor Aalst) leek dramatisch, de kleine finale voor de bronzen medaille lonkte, maar onze benjamins gaven niet op. Integendeel, ze bleven er in geloven, vonden hun tweede adem, en al gauw konden ze scoren … en nog scoren ... en nog eens scoren. Zo kwam het op dertig seconden voor het einde tot een tussenstand van 7-7. Eén succesvolle aanval van Leuven – voor meer was er geen tijd – zou ons in de finale moeten brengen. En ja hoor, Leuven bouwde een mooie aanval op, gevolgd door een krachtig schot op het doel … maar het mocht niet baten: het was niet raak. Kortom na twee maal vijf minuten wedstrijd was de uitslag onbeslist: 7-7. Dit betekende dat op basis van penaties zou beslist worden welke van de twee ploegen naar de finale zou gaan. De reeks van penalties was een bloedstollende thriller, megaspannend… tot het laatste shot, maar het resultaat was wat de ganse Leuvense afvaardiging hoopte: Leuven scoorde het meest (4-3) en had een plaatsje in de finale verworven.

Brugge en Leuven speelden de finale. Tijdens de andere halve finale (Brugge – Mechelen) hadden we gemerkt dat Brugge een steengoede ploeg is die snel en doeltreffend een achterstand in winst kan ombuigen. Kortom het beloofde weer een spannende strijd te worden… en dat was het ook. Tijdens de eerste helft dwongen beide ploegen verschillende mooie kansen af, maar het was moeilijk om doelpunten te maken, want beide doelmannen waren alert en dodelijk efficiënt, wat leidde tot een ruststand van 2-2. Dus het kon nog alle kanten op. Ook in de eerste minuten van de tweede helft kon geen van beide ploegen een doelpunt maken … totdat Leuven er toch in slaagde het verschil te maken: 2-3. Brugge gaf zich helemaal nog niet gewonnen – want in een paar minuten kan soms veel gebeuren - en kwam nog enkele keren sterk opzetten, doch steeds zonder succes. Onze benjamins daarentegen konden wel afwerken, en op minder dan twee minuten voor het fluitsignaal scoorden ze een vierde keer. Nu was het vooral zaak om rustig te blijven en de 2-4 voorsprong niet meer uit handen te geven. In stilte telden we af … en uiteindelijk kwam het verlossende fluitsignaal, zodat onze benjamins de Belgische titel binnenhaalden!