U17NA: Aalst 10 - Leuven 10

De U17 van Leuven was gretig om te winnen; twee weken geleden hadden ze verloren van Aalst en waren dus uit op revanche.

Leuven startte sterk, via een mooie botsbal van Aaron en een afstandsschot van Brecht stonden ze na 2 minuten spelen 2-0 voor. Aalst kon op man meer tegenprikken waardoor de eerste time met een 1-2 voorsprong werd afgesloten voor Leuven.

De tweede time tastten beide ploegen elkaar een beetje af. Joren kon pas na de helft van de tweede time de eerste goal maken na een mooi afstandsschot. Aalst reageerde meteen maar Aaron zorgde 30 seconden voor het einde voor de 2-4 met zijn tweede van de avond.

De derde time begon heel slecht voor de bezoekers, door concentratieverlies kon Aalst vier keer scoren op amper twee minuten tijd. Een time-out brak deze streak maar toch vond Aalst deze time nog een vijfde keer de weg naar doel. Gelukkig scoorde Madzen nog tegen waardoor de achterstand overbrugbaar bleef.

De laatste time begon met alweer een knap doelpunt van Aaron, hij schoot tegenhands vanuit een zeer scherpe hoek de bal tegen de netten. Joren zorgde twee minuten later voor de gelijkmaker. Opnieuw was er concentratieverlies bij Leuven waardoor Aalst gemakkelijk twee keer de netten wist doen trillen. Aaron, alweer hij, maakte met een mooie lopbal de aansluitingstreffer en 20 seconden voor het einde maakte hij de gelijkmaker opnieuw via een lob. Toen begonnen de spannendste 20 seconden van de wedstrijd; 7 seconden voor het einde kreeg Aalst een fout op 5 meter die direct genomen werd. Willem pakte de bal maar de speler van Aalst mocht de fout hernemen. Een foute beslissing die Leuven zuur opbrak; de tweede keer scoorde Aalst wel 10-9. Nog was de match niet gedaan, na een time out kregen de Leuvense spelers de kans zich op te stellen. Louis zwom in kreeg de bal en zonder te kijken shotte hij naar de goal, mooi boven het hoofd van de keeper 10-10 op de valreep. Niet de uitslag waarop Leuven voordien gehoopt had maar door de laatste goal hebben ze touwtjes wel nog in eigen handen met het oog op de kampioenschappen.

Scoorden voor Leuven: Aäron 5 - Joren 2 - Madzen 1 - Louis 1 - Brecht 1