U15NB: Leuven 10 - Wase 3

Hoewel Sint-Niklaas pas vierde staat, had Leuven het in de heenronde het moeilijkste tegen hen. Goed georganiseerd vond Leuven toen moeilijk de openingen en kregen ze moeilijk vat op het gevarieerde spel van de Waaslanders. Leuven won toen met het kleinste verschil 10-11.

Deze wedstrijd vond Leuven wel een antwoord op hun spel. Defensief zat het slot op de deur, Wase kwam bijna niet tot uitgespeelde kansen. Aanvallend had Leuven last van een scheidsrechter die weinig ingreep en de spelers gewoon liet “spelen”. Hierdoor werden vele mooie aanvallen van zowel Leuven als Wase vaak foutief afgestopt.

Leuven moest dus een time wennen aan de scheidsrechter. Dit samen met een aantal slordigheden zorgde ervoor dat Leuven maar 2 keer de netten kon doen trillen via Joren en Brecht. Verdedigend kon Wase enkel iets terugdoen op penalty 2-1.

Ook in de tweede periode vergat Leuven om het af te maken, ze kwamen wel goed tot een paar mooie kansen maar deze werden vakkundig de nek om gewrongen. Bij de tegenaanvallen werd de juiste man niet gevonden en in opstelling vormde Wase een sterk blok. De enige goal viel dan ook na een individuele actie van Brecht 3-1.

In het begin van de derde periode begon de motor eindelijk aan te slaan. Leuven scoorde 2 keer snel na elkaar via Joren en Brecht en zorgde zo voor een comfortabele voorsprong van 5-1, daarna stokt de Leuvense trein opnieuw en kwamen ze niet meer tot scoren. Wase schoot zich dan via 2 5-meter shots terug in de wedstrijd. 5-3 op het einde van de derde periode.

In de laatste periode toonde Leuven hun ijzersterke conditie met 3 snelle tegenaanvallen die mooi in 1-tijd werden afgerond door. Hiermee zetten ze de wedstrijd in een definitieve plooi waardoor de minder ervaren spelers nog wat extra speeltijd konden krijgen. Ze toonden dan ook dat ze niet moesten onder doen voor de basis spelers en maakten via Robbe nog een heel mooie goal.

Scoorden voor Leuven: Aaron 1, Brecht 3, Joren 4, Madzen 1, Robbe 1