U15NB: Brussel 8 - Leuven 14

De Leuvense U15 spelers konden zich geen misstap meer veroorloven na het verlies van de vorige match in en tegen La Louvière. Ze startten sterk, in geen tijd kon Joren van midvoor twee keer scoren, verdedigend kwam Leuven niet in de problemen. Enkel een paar verre afstand shots die eenvoudig gekeerd werden door Willem. Enkel na een licht gefloten penalty kon Brussel tegen scoren. Leuven scoorde nog vier keer via Joren, Brecht, Aaron en Madzen, 6-1 na de eerste periode.

Ook in de tweede periode ging Leuven verder op hun elan. Ze scoorden nog vier keer via Joren (2), Aaron en Madzen en Brussel kon maar één keer tegenprikken, 2-10.

De voorsprong was hierop groot genoeg en dus kon coach Yoram Luts zijn minder ervaren spelers meer laten spelen. Brussels voelde dat er nu meer mogelijkheden waren en begon iets harder en fysieker te spelen. De Leuvense spelers waren verrast door de plotse omschakeling en hadden tijd nodig om zich aan te passen aan het agressievere spel van de hoofdstedelingen. Leuven kon daardoor moeilijk kansen creëren en maakte een aantal fouten in de verdediging, 5-11 na drie periodes.

In de laatste periode kwam de overwinning nooit meer in gevaar. Leuven speelde de wedstrijd rustig uit zonder risco’s te nemen op blessures of domme rode kaarten, de laatste periode was mooi in evenwicht 3-3 met eindscore 8-14.

Scoorden voor Leuven: Joren - 6, Brecht - 1, Bo - 1, Madzen - 3, Aaron - 3