U15: Oostende 7 - Leuven 5

De twee beste ploegen van de competitie stonden zondag voor het eerst dit seizoen tegen elkaar. Elk van hen heeft 6 spelers in de Vlaamse selectie dus het beloofde een wedstrijd van hoog niveau te worden.

De wedstrijd startte goed voor Leuven, na anderhalve minuut kreeg Joren een penalty op midvoor, hij zette zich zelf achter de bal en scoorde de 1-0. De volgende duwde Brecht iets te hard door op de Oostendense piket met een uitsluiting tot gevolg. Ze spelen de bal rustig rond en werken proper af, 1-1. Oostende gaat hierna over Leuven met een mooie lob, 2-1. Doordat Joren zo sterk op piket aan het spelen is, is Oostende gedwongen om een zone te starten. Aaron maakt hier goed gebruik van en zonder dat iemand het door heeft scoort hij de gelijkmaker, de Oostendese doelman springt niet eens.

Leuven beseft dat het geen makkelijke wedstrijd gaat worden, ze voelen dat Oostende fysieke en technisch zeker de evenknie is. Door het hoge tempo begint Leuven onnodige uitsluitingen te nemen. Ze trekken aan hun aanvallers met de logische uitsluitingen tot gevolg. Oostende kan deze twee keer afwerken waardoor ze op een 4-2 voorsprong komen. Leuven krijgt hierop zelf een uitsluiting en probeert na een time-out met een snel shot de aansluiting te maken. Jammer genoeg eindigt het shot binnenkant paal. 4-2 halfweg.

De derde periode krijgt Madzen al snel zijn derde uitsluiting en tot overmaat van ramp springt gaat zijn vervanger Lies te snel in het water waardoor Leuven een penalty tegen krijgt. Gelukkig wordt de penalty gemist en blijft Leuven in de wedstrijd. Meer nog de gemiste penalty geeft Leuven vleugels en Joren scoort de volgende aanval direct tegen via een penalty die hij wel afwerkt. Leuven gaat zelfs op en over Oostende na mooi piketspel van Joren en streep van 8 meter van Aaron. Leuven heeft de match helemaal in handen.

De laatste periode is er teveel aan voor Leuven, ze pakken vijf vermijdbare uitsluitingen en Oostende werkt er drie beheerst af. Aanvallend wordt het shot van Madzen gemist tegen de Oostendense zone. Leuven creëert geen kansen meer en verliest met 7-5. Zeer mooie en faire wedstrijd van een heel hoog niveau. Hopelijk neemt Leuven volgende week minder domme uitsluitingen en zijn de rollen omgedraaid.

Na de wedstrijd vertelde de scheidsrechter dat wij de regels fout geïnterpreteerd hebben. Als Leuven volgende week wint bepalen penalties wie er Belgisch kampioen wordt. Bij een gelijkspel worden er eerst penalties geshot om te kijken wie er de wedstrijd wint. Indien Leuven deze wint, worden er opnieuw penalties genomen om te kijken wie het kampioenschap wint. Het beloofd een spannend wedstrijd te worden in Leuven, supporters zaterdag 19:30 op post in de sportoase om onze jongens naar de titel te roepen.