U15: Leuven 4 - Oostende 9

Zondagavond stonden de U15 van Leuven Aquatics en Oostende voor de tweede keer tegenover elkaar om de finale te beslissen. In de heenmatch was Oostende in eigen bad de betere met 7-5. Leuven moest winnen om penalty's af te dwingen die zouden bepalen wie kampioen wordt. Bij verlies is Oostende automatisch kampioen.

Dat Leuven er vol voor ging, bewees de eerste aanval al direct. Leuven begon aanvallend aan het ondiep, veroverde de bal bij opzwemmen en Aäron Luts mocht het eerste shot binnenschieten van 5 m, 1-0. Leuven verdedigde zeer sterk en Oostende kwam amper aan het thuisdoel, en als het er toch geraakte stond keeper Willem Gillard paraat. Aan de overkant kon Leuven de binnenkant van het kader moeilijk vinden en stond ook de keeper van Oostende een uitstekende match te keepen. Oostende wist fout te vragen op 5m en klopte de Willem voor de eerste keer, 1-1. Leuven antwoordde onmiddellijk, waarbij Aäron op dezelfde manier mocht binnenschieten, 2-1 na de time waarin Leuven domineerde.

Het tweede kwart waren er veel kansen aan beide kanten, maar niemand kon een voorsprong verzilveren. Drie minuten voor het einde krijgt kapitein Joren Delport onverstaandbaar een def-out. Oostende vraagt een time-out aan, maar kan de manmeer niet fatsoenlijk in goal shotten. Even later toont Madzen Govaerts hoe er wel gescoord kan worden na een manmeer en een time out, 3-1, wat ook de stand bij de rust is.

In de derde time merkt leuven dat ze hun piquet niet meer hebben en ook Oostende heeft dat door. Na twee minuten kan het met een revairs op piquet de aansluiting vinden, waarna het na een snelle tegenaanval terug op gelijke hoogte komt, 3-3. Beide teams proberen verschillende keren, met als opmerkelijk voorval dat de goal van Madzen afgekeurd wordt, waarna Oostende aan de overkant een penalty toegekregen krijgt na een fout van Willem. DepPenalty wordt al genomen voor het fluitsignaal van de scheidsrechters, waardoor die ook niet meetelt. Uiteindelijk kan Oostende alleen voor goal komen, 3-4 na het derde kwart.

De laatste time begonnen beide teams met schoten van ver, maar de keepers bewezen nog maar eens dat ze een ijzersterke match aan het keepen waren. Halverwege het laatste kwart kon Oostende vanop 5m alleen het doel in schieten, 3-5. De veer leek plots gebroken bij Leuven. Oostende vroeg fout op 5m en kon weer in doel schieten, waarna het bij een snelle tegenaanval over de keeper kon lobben, 3-7. Even laten kon Aäron terug vanop afstand binnenschieten tijdens een hoop verwarring, 4-7, maar kreeg ook Brecht Van Assche def out. Oostende vroeg time-out en kon de voorsprong terug uitbreiden naar 4 punten; waarna bij een laatste snelle tegenaanval de 4-9 eindstand op het bord werd gezet.

De eerste helft dicteerde Leuven de match, maar door de uitsluiting van sterkhouder Joren Delport kon het geen vuist meer maken. Oostende profiteerde in de tweede helft en ging op en over Leuven, die zilver behaalt.

Scoorden voor Leuven: Aäron Luts - 3, Madzen Govaerts - 1