SHII: Wase 7 - Leuven 7

Voor de 12e speeldag van de tweede klasse gingen de heren van Leuven Aquatics op bezoek bij Wase. Na het onverwachte stevige verlies vorige week in Oostende wou Leuven zich herpakken en met de volle buit naar huis gaan. Bij een overwinning van Leuven zouden beide ploegen op gelijke hoogte komen in het klassement. Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn, bewees de heenwedstrijd al. Toen eindigde het 9-9 in Leuven.

De intenties van Wase waren direct duidelijk van het begin, waarbij het Leuven onmiddellijk bij de keel greep. Na twee goede reddingen van Alexander Maes konden de Oost-Vlamingen hem toch verslaan, 1-0. Leuven had meerdere kansen na elkaar om gelijk te komen, maar het was Wase dat zich alleen voor goal kon vrijspelen, en de voorsprong verdubbelde. Wase kreeg nog manmeer door een uitsluiting van Jan-Pieter Everts, maar verzuimde om het af te maken. De volgende manmeer voor Leuven werd snel uitgespeeld, waarbij Lukas Dekeyser de 2-1 in doel kon leggen. Beide ploegen kregen nog kansen, maar konden het net niet meer doen trillen.

Wase liet ook in de tweede time de druk niet van de ketel, en kon al snel de 3-1 langs Maes schieten. Beide ploegen speelden heen en weer, kregen genoeg kansen voor goal, maar beide keepers stonden paraat. Op het einde kon uiteindelijk Lukas toch weer de Waaslandse keeper kloppen met een precieze lob, 3-2 bij de rust.

Na halftime kreeg Wase al snel een uitsluiting, waarop Leuven goed uitspeelde en Lukas weeral de keeper lobte. Leuven leek zijn tweede adem gevonden te hebben, want Ben Vandoren schoot de 3-4 in doel. De volgende aanval van Leuven speelde Lukas mooi Ben vrij, die daarop weer scoorde, 3-5. Beide ploegen kregen goede kansen, maar het was Wase dat eerst de aansluiting vond, en het kwam vervolgens langszij door goed uitspelen na een uitsluiting van Yoram Luts, 5-5. Leuven was niet aangeslagen. Lukas kreeg fout op de 5 meterlijn en bracht Leuven weer op voorsprong, waarna hij de voorsprong van Leuven uitdiepte, 5-7.

Het laatste kwart was razend spannend, met schoten van zowel Wase als Leuven, vooral Nathan Dompas die probeerde. Jan-Pieter krijgt zijn tweede out van de avond, waarvan Wase onmiddellijk profiteert, 6-7. Na enkele missers langs beide kanten, mist Leuven dé kans om verder uit te lopen na een uitsluiting van Wase. Wase vraagt een strategische time-out, en het weet toch gelijk te maken, 7-7. Beide ploegen spelen voor de overwinning, maar krijgen de bal maar niet tussen de palen. Gabriele Colozzo vraagt een time-out met nog 22 seconden op de klok. De Brabanders zijn vastbesloten om in de laatste aanval de overwinning mee te nemen. Na enkele seconden spelen schiet Lukas op doel, maar de waaslandse keeper houdt de bal tegen. Yoram probeert de bal te recupereren, maar Wase verovert de bal en zet nog een laatste spurt in. De aanvaller van Wase komt alleen voor goal, maar het is Maes die met een ultieme redding nog een punt uit de brand sleept. Eindstand 7-7.

Ondanks een goede en sportieve match blijven beide ploegen achter met een ferme kater. De reserven speelden ook gelijk met 5-5, waarbij Wase ook in de laatste seconden de overwinning lieten liggen met een 1-0 voor goal. Volgende zondag speelt Leuven thuis tegen Antwerpen KAZSc B. Leuven moet deze match winnen om het behoud zo goed als veilig te stellen.

Scoorden voor Leuven:

Lukas Dekeyser – 5
Ben Vandoren – 2