SHII: Strombeek 5 - Leuven 12

Zaterdagavond stond in tweede klasse de wedstrijd tussen de laatste in de stand, Strombeek en de heren van Leuven Aquatics op het programma. Een wedstrijd die gewonnen moest worden door Leuven om aansluiting te houden bij de top van het klassement. Door afwezigheid van coach Gabriele Collozo nam Klaas Gadeyne de taak van hoofdcoach over, met assistent coach Cesar Ophalvens aan zijn zijde. Met een volledige eerste ploeg van de heren van Leuven kon de match beginnen.

Leuven begon met de aanval richting de diepe kant. De heren van Leuven Aquatics schoten furieus uit de starblokken met een snelle 0-2 voorsprong na 2 minuten dankzij Lukas Dekeyser en Yoram Luts. De Brusselaars lieten zich niet doen en kwamen terug tot 1-2, maar daarna nam Leuven het heft in handen. Eerst piquet Jef De Cat  met de 1-3 en vervolgens Kevin Heurckmans met een afstandsschot, 1-4. Ondertussen hield keeper Alexander Maes met een aantal stevige reddingen het team overeind. Elf seconden voor het einde van de eerste time liet Yoram Luts de netten een laatste keer trillen, 1-5 na het eerste kwart.

Leuven dacht zijn schaapjes op het droge te hebben, maar Strombeek leek een tweede adem gevonden te hebben. Eerst scoorde Strombeek door minder uitverdedigen van Leuven, 2-5. Na een uitsluiting van Kevin werd het 3-5 op de man-meersituatie. De rest van het kwart bleef het heen en weer gaan met de aanvallen en scoren gebeurde ook niet meer. Beide ploegen kwamen met goede kansen of gemiste schoten. Juist voor half-time kwam de thuisploeg terug tot 4-5, werk aan de winkel voor de bezoekers.

Na de pauze was het weer veel op- en afzwemmen met veel actie, maar weinig doelpunten. Na 4 minuten vond Nathan Dompas met een strak schot toch een opening in de defensie, om hetzelfde na 2 minuten nog eens mooi over te doen, 4-7. Tegen het einde van de time kon de bank zich niet vinden in de scheidsrechterlijke beslissingen, en Klaas kreeg een gele kaart met als waarschuwing om de bank stil te houden.

De laatste time pikte Ben Vandoren, na veel schoten op doel, eindelijk een goal mee na de eerste minuut, waarna Lukas de score aandikte na een snelle tegenaanval tot 4-9. De Brusselaars kwamen nog terug tot 5-9, maar Leuven ruikte bloed. Ben liet de netten nog eens trillen en Joris Leemen tikte met een messcherpe counter Strombeek helemaal tegen de touwen (5-11). Op het einde dikte Joris de eindscore nog aan tot 5-12 na snel uitspelen bij een man-meer.

Door deze overwinning staat Leuven nu vierde in de stand met 8 punten, weliswaar met een match meer gespeeld.