Nieuwjaarsbrief 2016

Beste leden, medewerkers en sympathisanten,

2016 was een jaar waarin onze club verder groeide en zich ondertussen mag rekenen bij de grootste én meest kwaliteitsvolle sportverenigingen van het Leuvense. Onze jeugdopleiding werd voor de vijfde keer op rij bekroond met het hoogste kwaliteitslabel, samen met slechts 5 andere clubs in België. We hebben een brede recreatieve werking én topatleten in alle afdelingen, met o.m. een deelname aan het wereldkampioenschap enkele weken terug.

In 2016 stonden net geen 100 lesgevers in voor de lessen en trainingen van ongeveer 900 sportende leden. Maar Leuven Aquatics is nog zoveel meer dan deze 1000 enthousiaste leden.  Ook dit jaar weer zorgden heel wat medewerkers (familie, vrienden, sympathisanten, ex-sportende leden) voor de omkadering en voor extra handen tijdens allerlei activiteiten. Deze vrijwillige medewerkers zijn een erg belangrijk fundament van onze club. We willen hen beter herkennen, erkennen en ondersteunen.

Aan onze brede club is best wel wat werk. We stellen vast dat daar vaak dezelfde personen voor worden gevraagd, en dat deze personen uiteindelijk heel veel taken op zich nemen. Tegelijkertijd stellen we vast dat er eigenlijk meer mensen een handje willen toesteken, maar er geen zicht op hebben voor wat/waar/wanneer ze kunnen bijspringen. Daar willen we in 2017 werk van maken. Vele helpende handen maken licht werk.

  1. We willen een beter zich krijgen op de huidige vrijwilligerswerking en een duidelijke visie uitbouwen op onze vrijwilligerswerking voor de toekomst
  2. We zullen een platform opstarten waarop onze huidige vrijwilligers beter zichtbaar zijn en openstaande taken en vacatures worden gepost
  3. Per afdeling zullen we een verantwoordelijke aanspreken voor het organiseren van het vrijwilligersbeleid.

Enkele vaste waarden namen dit jaar trouwens afscheid van onze club : Dirk Wauters (penningmeester), Luc Manderveld (boekhouder), Marc Luts (ledenadministratie), Dirk Vandermaesen (comité competitiezwemmen), Ann Janssens (comité waterpolo/sportraad/ledenadministratie) en ook “onze” Rik. Met 25 jaar clubdienst, meer dan 20 jaar als voorzitter, was hij hét gezicht en dé motor onze club. Dankzij Rik hebben we vandaag een club die er is voor jong en oud, met zowel een brede recreatieve basiswerking als met enkele toppers op internationaal niveau. Rik was ook de stuwende kracht achter onze G-werking. Dank Dirk, Luc, Marc, Dirk, Ann en Rik !

Heeft u interesse in vrijwilligerswerk, groot of klein? Jan Van Gorp en Jeroen Lecoutere zijn voortaan voor jullie bereikbaar via vrijwilligers apenstaartje leuvenaquatics.be.

Beste wensen!

 

Henk Dejonkheere
Voorzitter Leuven Aquatics
Namens het bestuur en de afdelingcomités van Leuven Aquatics