Beker: La Louvière 3 - Leuven 17

Zondagavond 23/12 gingen de dames op bezoek bij La Louvière voor de kwartfinale van de beker. Tijdens een vorige ontmoeting in de competitie konden ze gemakkelijk winnen dus de Leuvense dames hadden er alle vertrouwen in. Desalniettemin weigerde Coach Joris Leemen het thuisteam te onderschatten. En dat bleek terecht; in de eerste time kwamen ze slechts twee keer tot scoren via Hester Blommaert. Zelf kregen ze geen doelpunten tegen.

Het was duidelijk dat er uit een ander vaatje moest getapt worden en dat deden ze ook. Kapitein Lotte Delport gaf het goede voorbeeld en maakte in amper twee minuten tijd vier goals. Nadien vonden de Leuvenaars nog twee keer de weg naar doel via Lies Van Gorp en Moran Gybels. Ondanks de goede verdediging van onderandere Lotte Cauwenberg en Anthe Luts, kon de thuisploeg op 12 seconden voor de helft toch nog een eerste keer tegenprikken: 1-8.

Aan het begin van de derde time kon keepster Hanne Delport, tevens net terug uit blessure, voor de eerste keer haar kwaliteiten etaleren; ze stopte een penalty. Leuven deed nadien nog vier keer het net trillen via Lotte Delport (2), Hester Blommaert en Lies Van Gorp.

Door de grote voorsprong aan het begin van de vierde time mocht Hanne Delport haar kwaliteiten ook op het veld tonen; de Leuvense keepster maakte er 1-13 van. Vervangkeepster Celine Degreef verrastte ook met een aantal mooie ingrepen. Desalniettemin kon La Louvière uiteindelijk nog twee goals maken. Daartussen zette Hannah Luts haar naam ook op het scorebord en kon Hanne Delport een tweede keer scoren. In de laatste minuut legden de zusters Delport de eindstand vast op 3-17.

Door deze winst stoten de dames door naar de halve finale van de beker. Er zijn nog een aantal werkpunten maar coach Joris Leemen onthoudt de positieve punten en hoopt dat ze genoeg vertrouwen hebben getankt voor de komende match in de competitie tegen Antwerpen.